A BRÉMAI MUZSIKUSOK

                      Az előadást 6 éves kortól ajánljuk!

A Grimm testvérek azonos című meséje alapján írta:
Gimesi Dóra és Veres András

Tervező:Sipos Katalin

Zeneszerző:Csernák Zoltán Samu

Mozgástervező és drámapedagógus:Kámán Orsolya

Rendező:Kolozsi Angéla

Játsszák:
Heiszmann Ildikó, Károlyi Szabolcs, Klim Zsolt, Lukács Gábor,
Nánási Brigitta, Tóth Evelin

      Mit ér egy sánta, vaksi szamár? Egy öreg kakas? 
Egy szimatát vesztett vadászkutya? Egy macska, aki nem tud többé egerészni?
Mihez kezdhet négy, országúton kóborló, kidobott állat? Természetesen zenekart alapít, és elindul a messzi Brémába a siker, a hírnév, a tapsok reményében.Ám a nagyvilág nem túl barátságos hozzájuk: rablók mindenhol akadnak, még Brémában is...

Kámán Orsolya drámapedagógus ajánlója szülőknek és pedagógusoknak:

A jól ismert Grimm-történet most egy olyan köntöst ölt a Csodamalom Bábszínház színpadán, ahol elsősorban nem a meseiség, sokkal inkább a szereplők emberi mivolta kerül előtérbe. A történet újfajta megvilágításban kap új értelmet, mégis az ismert mesei fordulatokkal, cselekményvezetéssel.
Szereplőink egyszerre emberiek és animalizáltak; hétköznapi figurák, akik állati tulajdonságokkal bírnak. A Szamár egy kerekesszékben ülő, színpadra vágyó művésznő; a Kutya egy utcára került, szeretetre és társra vágyó férfi; a Kakas egy művészi ambíciókat dédelgető falu bolondja; míg a Macska egy „vérbeli” utcazenész lány. Négyükben az a közös, hogy tartozni akarnak valahová – ahogyan ez mindannyiunk lételeme.
Az előadás – nyelvezete és játékvilága miatt – elsősorban a kisiskolás korosztálynak készült (megtekintését 6 éves kortól ajánljuk), emellett olyan emberi problémákat tár nézői elé, amely mind a gyerekekben, mind a felnőttekben érvényes kérdéseket vetnek fel – ezekre keressük szereplőinkkel együtt a választ. Mit tegyek, ha egy fontos dolgot elvesznek tőlem? Lehet-e barátom/társam valaki, aki első látásra nagyon különbözik tőlem? Mi az igazán fontos egy közösség számára? Miért jó valahova tartozni? A négy hős valós és súlyos problémákkal küzd, mégis mindannyian megtalálják a maguk örömét; megtanulnak együtt, a másik adta biztonságban élni.

Az előadás játékossága és humora egyensúlyozza a látvány drámáját. Ugyan szereplőink nem minden pillanatban boldog mesefigurák, mégis végül sokkal többet tanulnak egymástól, mint amit kíván a várva várt mesei tanulság. Kedves Néző, gyere és lesd el a titkuk!

Az előadást hétköznap megtekintő csoportok számára drámapedagógiai foglalkozást is tartunk az előadást követően a Tulipán Gábor kamarateremben, előzetes bejelentkezés alapján. Részletes leírás: itt 
Pedagógiai segédanyagot (letölthető: itt)  biztosítunk azok számára, akik nem vesznek részt foglalkozáson,de szeretnék valahogyan feldolgozni a látottakat.