MINTAPINTY   ZENEKAR

Milyen a jó gyerekzene? Amilyen a jó gyerekműsor.
És milyen a jó gyerekműsor? Hm…
Biztos receptünk nincs,
hisz’ minden gyereknek (s felnőttnek is) más-más a kincs…
De ha már kérditek, szerintünk:
humoros és ízléses,
minden részében igényes,
szórakáztató,
gondolkodtató,
értékőrző és újító,
felnőttnek is roppant vidító,
de legfőképpen – egy hiteles produkció!
Pont.
Csupán ennyi?
Mint a MintaPinty Zenekar!
Azaz Mi!

2009–ben úgy bújtunk ki a tojásból, mint a pinty, hogy megénekeljük a világnak, milyen jó is közösen, szívvel-lélekkel zenélni és közben valami különlegeset, színvonalasat létrehozni, és mindezt átadni a számunkra legfontosabb és leghálásabb -ám egyben legkritikusabb- közönségnek, a gyerekeknek.
MintaPinty zenekarunk egyéni ízzel és hangszereléssel adja elő tematikus műsorait, melyekben saját szerzeményeinken kívül felcsendülhetnek mások már jól, vagy kevésbé ismert –de általunk nagyon kedvelt- gyermekdalai is, mindig kiegészítve csipetnyi színházzal, játékkal, jelmezekkel, tánccal és nagyon sok nevetéssel – nem félve tréfát csinálni akár magunkból is!

Kottmayer Krisztina – ének, billentyű
Tóth Jázmin – ének, hegedű
Földes Gábor – basszusgitár, ének
Hostyánszki György – gitár, ének
Rizik „RizsA” Attila – ének, gitár, ütőhangszerek

MintaPinty Zenekar: Pintyes Kalendárium – Lemez+mutató koncert

Öt éve megjelent „Kész MintaCirkusz!” című albumukhoz hasonlóan második nagylemezük is egy izgalmas koncepcióra épül – az elmaradhatatlan szófordulat mellett. Pintyes, mert -nevükhöz hűen- most tizenkét, hazánkban is előforduló csodás madarat mutatnak be a Magyar Madártani Egyesület segítségével – természetesen legfőképpen pintyeket! És Kalendárium, mert a lemez tizenkét új szerzeménye az esztendő tizenkét hónapjához kapcsolódik valamilyen formában.

Az album tematikájára épülő új műsoruk az évszakok változó hangulatain és témáin átívelő zenés utazás a MintaPintyekre jellemző humorral, ötletességgel, változatos zenei stílusokkal, melyben sok érdekesség megtudható kedves, tollas barátainkról is az arra fogékony közönségnek!